nieuws

Luc Binst wint LAI-prijs

Geen categorie

Afgelopen donderdag verzamelde de wereld van architectuur en interieur zich in het Lloyd hotel in Amsterdam voor de uitreiking van de Lensvelt de Architect Interieur prijs.

Luc Binst wint LAI-prijs

Na een kort welkomstwoord van hoofdredacteur Harm Tilman hield ontwerper Richard Hutten, lid van de jury, een lezing over zijn visie op design en interieurs. Zo toonde hij een voorproefje van zijn interieurontwerp voor de kantoren van het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en foto’s uit zijn boek Works In Use, waarin te zien is hoe zijn ontwerpen door de gebruikers op de meest onverwachte manieren worden ingezet. 

Daarna nodigde Harm Tilman de genomineerden een voor een naar voren en ondervroeg hen kort over het door hen ingezonden interieurproject. De architecten mochten vervolgens plaats nemen op de door Lensvelt in productie genomen Chairman stoelen van Marijn van der Poll. Voor hij de winnaar bekend maakte, gaf rijksbouwmeester en voorzitter van de jury Mels Crouwel een kijkje in de keuken van de jury. Luc Binst mocht, na het in ontvangst nemen van de cheque voor twaalfduizend euro, plaats nemen in een bewegende, bovennatuurlijk ogende stoel van Van der Poll en werd zo als de superheld van de interieurarchitectuur aan het publiek gepresenteerd.

Reageer op dit artikel