nieuws

Krijn de Koning aan de Zuidas

Geen categorie

Virtueel Museum Zuidas te gast bij Platform 21

Krijn de Koning aan de Zuidas

Van 10 november tot en met 3 december is bij platform 21 een tentoonstelling te zien van beeldend kunstenaar Krijn de Koning. In de ronde bovenzaal van het nieuwe centrum voor design, mode en creatie in Amsterdam heeft De Koning een installatie gebouwd die de beleving van de ruimte volledig verandert

Krijn de Koning maakt kleurrijke installaties die hele ruimtes en lokaties opvullen. Door middel van wanden, vloeren en doorgangen wordt een nieuwe werkelijkheid gecreëerd in de bestaande omgeving. Het Virtueel Museum Zuidas, dat in opdracht van de gemeente Amsterdam de culturele uitwerking van de Zuidas begeleidt, vroeg de kunstenaar om mee te denken over de stedebouwkundige uitwerking van Vivaldi, een deelgebied tussen de buitenring A10 en de Boelelaan. Dit randgebied moet een aangename poort worden voor publiek dat per openbaar vervoer vanaf station RAI de Zuidas betreedt. Op de tentoonstelling zullen de plannen, tekeningen en maquettes van De Koning te zien zijn. 

www.platform21.com

www.krijndekoning.nl

www.virtueel-museum.nl

Prinses Irenestraat 19-A

Amsterdam

020-3018000

Reageer op dit artikel