nieuws

Interieur – In een delirium met Corian

Geen categorie

Verfijnd verlichtingsdesign door Ingo Maurer

Interieur – In een delirium met Corian

Delirium Yum is een ingenieuze lamp ontworpen door Ingo Maurer. Aan de ene kant creëert deze lamp helder licht en aan de andere kant kan de eigenaar volledig in beslag worden genomen door te kijken naar de ‘draaikolk’ binnenin. Maurer creëerde deze lamp met nogal ongebruikelijke onderdelen. Hij plaatste een kegelvormige glazen vaas gevuld met water op een vierkant blad van Corian. Onder dit plateau bevestigde hij een halogeenspot met vijf controle-elementen. Een magnetisch aangedreven tegenpool op de bodem van de vaas activeert het wervelende water. De controle-elementen bevatten een dimmer, met de mogelijkheid om zowel licht als motor gescheiden te bedienen en om de snelheid van de ‘kolk’ te bepalen. Een spiegel boven de lamp verspreidt het licht.

Ingo Maurer bewees zijn voorliefde voor Corian ook op de Salone del Mobile in Milaan, waar hij tafels showde van Corian met geïntegreerde verlichting. 

www.ingo-maurer.com

www.corian.com

Reageer op dit artikel