nieuws

Intelligente techniek

Geen categorie

De door Jahn Lykouria Design ontworpen infrarood-kraan eTech is de laatste aanvulling op het assortiment elektronische kranen van Dornbracht

Intelligente techniek

Met zijn heldere, geometrische belijning is de eTech een fraai staaltje minimalistisch design. De  waterstroom werkt op een intelligente infrarood-sensor: wanneer een hand de sensor nadert, begint het water te stromen. Dit stopt als de hand voor de tweede keer de sensor nadert. Om onnodig waterverbruik te voorkomen, schakelt een instelbaar zekerheidsmechanisme de kraan na een minuut zelfstandig uit. De mengwatertemperatuur moet overigens handmatig met een eenvoudig te bedienen mengknop worden ingesteld.

DeTech werkt op batterijen, maar die hebben een lange levensduur, omdat het ventiel tijdens het openen van de kraan zonder stroom werkt en er dus geen energie wordt verbruikt. Ook heeft de kraan een zogenoemde ‘Cleaning-Mode’: als handen vijf seconden binnen het bereik van de sensor worden gehouden, schakelt deze zich anderhalve minuut uit. In die tijd kunnen kraan en wastafel probleemloos worden gereinigd. De eTech is leverbaar als wastafel- en wandkraan met mengknop in chroom en platina.

www.dornbracht.nl

Reageer op dit artikel