nieuws

Graffiti onderzocht

Geen categorie

Atelier Rijksbouwmeester op Art Rotterdam

In februari 2007 levert het atelier Rijksbouwmeester een bijdrage aan de kunstbeurs Art Rotterdam. Zij hebben hiervoor Graffiti Research Lab (GRL) uit New York City uitgenodigd. GRL houdt zich bezig met nieuwe manieren van expressie en geeft commentaar op en in de stedelijke omgeving, ook wel ‘Urban Landscape’ genoemd. Door een technische inslag realiseren zij ‘straatkunst’ die veel verder gaat dan de bekende ‘graffiti met de spuitbus’. Het stedelijke landschap wordt omgetoverd tot iets uitzonderlijks. Het is kleurrijk, gestileerd en wordt vaak met humor en/of een specifieke boodschap gebracht.

De Kop van Zuid in Rotterdam is een ideaal werkterrein voor GRL. Dit komt door de sterke stedelijke en industriële sfeer van de omgeving. Het gebied heeft een historisch karakter en is bovendien nog steeds in ontwikkeling. Tijdens evenementen als Art Rotterdam wordt de Kop van Zuid druk bezocht.

Al deze ingrediënten maken van deze plek een zeer geschikt platform voor de kunstgroep. GRL organiseert speciaal voor de opening een uniek ‘one-off’ evenement dat Art Rotterdam en de rechtstreekse omgeving op spectaculaire wijze uitlicht. 

www.artrotterdam.nl/events.php

Reageer op dit artikel