nieuws

Corporaties verkopen minder woningen aan huurders

Geen categorie

Meer woningen verkocht op vrije markt

De verkoop van voormalige corporatiewoningen aan huurders stagneert. De sociale verhuurders verkochten in 2005 vijf procent minder woningen aan hun huurders en acht procent meer woningen op de vrije markt. Dat blijkt uit een onderzoek van ‘de Volkskrant’ naar de verkoop van voormalige huurwoningen door de 51 grootste woningcorporaties in Nederland. Het ministerie van VROM zet sinds enkele jaren in op de verkoop van huurwoningen. Dit zou de leefbaarheid in wijken vergroten. PvdA-kamerlid Staf Depla vindt het teleurstellend dat de verkoop van corporatiewoningen aan huurders achterblijft. ‘Corporaties verkopen wel woningen voor dik geld op de vrije markt, terwijl zittende huurders mistasten.’

Reageer op dit artikel