nieuws

Cactus met afgeronde hoeken

Geen categorie

Hoogbouw met grote tuinen

Met de voordeur in de binnenstad en met de achterdeur op het platteland: de wensen van de moderne woonconsument zijn vaak tegenstrijdig. Het compromis is de geestdodende middelmaat van de Vinex, die de functiemenging en de dichtheid van de stad bij lange na niet haalt maar ook de weidsheid van het platteland met geen mogelijkheid benadert.

De Urban Cactus van UCX Architects probeert het nog een keer, ditmaal in de vorm van hoogbouw in het hart van de stad. Op de Kop van Zuid in Rotterdam, de Vuurplaat om precies te zijn, is een toren van negentien lagen geprojecteerd, met daarin 98 appartementen variërend van 65 tot 110 vierkante meter. De ronde toren herbergt commerciële functies op de begane grond en heeft een plint met de entree, bergingen en parkeervoorzieningen. Daarboven zijn de woonverdiepingen gestapeld. Bijzondere aandacht is in dit project gegaan naar de buitenruimtes, die met al hun uitstulpingen de toren een grillig uiterlijk geven en de bewoners een uitzicht over de Nieuwe Maas en de Binnenhaven.

De studie, want die status heeft het project nog, is verricht in opdracht van Vestia Rotterdam Feyenoord / Estrade Projecten.

Reageer op dit artikel