nieuws

Wolk van glas voor kunstcollectie

Geen categorie

Bernard Arnault, de rijkste zakenman van Frankrijk, laat in Parijs een museum bouwen voor moderne kunst. Speciaal hiervoor maakte Frank Gehry een ‘wolk van glas’, waarin voornamelijk de privé-collectie van Arnault te zien zal zijn.

Met zijn keus voor Gehry bevestigt Arnault zijn hang naar moderniteit. De ‘wolk van glas’ is een geheel doorzichtig gebouw op een oppervlakte van 4200 vierkante meter. Met de bouw is een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid. De oplevering in het Bois de Boulogne is naar verwachting in 2010. 

Het nieuwe museum draagt de naam van de producent van luxe handtassen, waarmee Arnault zijn fortuin vergaarde: Fondation Louis Vuitton. Begin jaren tachtig begon Arnault met het aanschaffen van zijn kunstcollectie. De eerste aankopen van de zakenman waren het werk van Franse impressionisten, daarna volgde werk van Picasso, Rothko en Dubuffet. Ook werken van nog levende kunstenaars behoren tot zijn collectie, zoals de Amerikaan Ellsworth Kelly en de Italiaan Maurizio Cattelan. 

Reageer op dit artikel