nieuws

Tim de Boer ontvangt Bakema Fellowship

Geen categorie

De architect Tim S. de Boer is onderscheiden met de Bakema Fellowship 2006/2007. Hij krijgt de prijs voor onderzoek naar de ruimtelijke consequenties van terrorisme. Het bestuur van de gelijknamige stichting selecteerde zijn voorstel uit 35 inzendingen, afkomstig uit Europa en de Verenigde Staten.

De Boer ontvangt een beurs van 10.000 euro voor onderzoek dat zich zal richten op de architectonische betekenis en de gevolgen van de beveiliging van gebouwen en evenementen die niet vanzelfsprekend afgesloten of beveiligd kunnen worden. Te denken valt daarbij aan stations, festivals en de stedelijke openbare ruimte. 

De Jaap Bakema Fellowship, vernoemd naar een van de belangrijkste naoorlogse architecten in Nederland, is een beurs voor speculatief en verkennend (ontwerpend) onderzoek op het snijvlak van architectuur, techniek en samenleving.

De sluitingstermijn voor de volgende Bakema Fellowship is 1 september 2007.
bakemafoundation@nai.nl

Meer informatie: www.a10magazine.com

Reageer op dit artikel