nieuws

Project – Woontoren voor jongeren en studenten in Den Haag

Geen categorie

In het Haagse Laakhavengebied komt een woontoren die plaats moet bieden aan 656 een- en tweekamerwoningen voor jongeren en studenten. Het in New York gevestigde bureau Rietveld Architects LLP ontwierp het gebouw in samenwerking met Klunder Architecten uit Rotterdam.

Op 2 oktober tekenden Woningcorporatie Haag Wonen en studentenhuisvestingsbureau DUWO een samenwerkingsovereenkomst. DUWO wordt beheerder en verhuurder en Haag Wonen financiert het project en neemt de onrendabele top van enkele miljoenen voor haar rekening. Beide corporaties willen meer investeren in jongerenhuisvesting. Ook verwachten zij een belangrijke bijdrage te leveren aan de herontwikkeling van het Laakhavengebied.

De woontoren komt vlakbij de Haagse Hogeschool te staan. Naast voldoende ruimte voor het parkeren van fietsen, is er binnen het bouwplan ook rekening gehouden met een parkeervoorziening voor auto’s. 

Naar verwachting begint de bouw medio 2007. 

Reageer op dit artikel