nieuws

Project – Muziek aan het IJ

Geen categorie

Het Conservatorium van Amsterdam, nu gevestigd aan de Van Baerlestraat, zal in 2008 een nieuw gebouw betrekken op het Oosterdokseiland.

Project – Muziek aan het IJ

Het conservatorium, ontworpen door Frits van Dongen van de Architecten Cie., zal middenin een culturele omgeving komen te staan, met buren zoals het Muziekgebouw, de Openbare Bibliotheek en het tijdelijke Stedelijk Museum. 

Voor het ontwerp van het dertien etages tellende gebouw is gekozen voor het Engawamodel, dat is afgeleid van de Japanse stijl van woonhuizen bouwen. De verkeersruimtes komen aan de buitenzijde van het gebouw te liggen en de gebruikruimtes aan de binnenzijde. Het grote raamoppervlak van de gevels zorgt voor daglicht in zowel de gangen als in de gebruiksruimtes. ‘Het Spelend Hart’ op de begane grond vormt de kern van gebouw. Dit hart bestaat uit vier zalen, een grote concertzaal, een jazz/popzaal, een recitalzaal en een muziektheater/studio. Ook bevinden zich hier de foyer en de kantine. Op de overige etages komen leslokalen, de bibliotheek, collegezalen, studiekamers en kantoren. 

De opdrachtgever voor de bouw, die wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf M.J. de Nijs, is de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels