nieuws

Project – Groene omgeving Hardenberg basis voor plan nieuw gemeentehuis

Geen categorie

Het nieuwe gemeentehuis van Hardenberg wordt een compact en in het oog springend gebouw dat in een groen stadspark wordt geïntegreerd. De parkeervoorziening wordt half verdiept en gedeeltelijk bovengronds gebouwd en aan het zicht onttrokken door een natuurlijk groene heuvel. Dat is de visie van ‘de Architekten Cie.’, het architectenbureau dat deze week door de selectiecommissie is geselecteerd om het nieuwe gemeentehuis van Hardenberg en de parkeervoorziening te ontwerpen.

Project – Groene omgeving Hardenberg basis voor plan nieuw gemeentehuis

Het architectenbureau kan nu het ontwerp verder uitwerken. Het is de bedoeling dat in mei 2007 een eerste ontwerp op tafel ligt. De bouw kan naar verwachting in het voorjaar van 2008 starten. De oplevering is eind 2009 gepland.

In totaal hadden zich ruim 30 architectenbureaus ingeschreven voor de opdracht. Op basis van selectiecriteria werden vijf architectenbureaus uitgenodigd om voor de selectiecommissie een visiepresentatie te geven. De selectiecommissie bestond uit vertegenwoordigers van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de ambtelijke organisatie en de stadsarchitect.

Reageer op dit artikel