nieuws

Project – Egyptisch erfgoed verwerkt in resort

Geen categorie

Aan de Rode Zee in Egypte komt in de nabije toekomst een luxueus vakantieoord van de hand van Foster and Partners. Bij het ontwerp van het resort Serrenia heeft Foster zich laten inspireren door de Egyptische oudheid en het omringende landschap. De architectuur is modern en discreet.

Project – Egyptisch erfgoed verwerkt in resort

Het anderhalf miljard dollar kostende project, geïnitieerd door Shaheen Business and Investment Group (SBIG), bestrijkt een oppervlakte van ruim 130 hectare en omvat een 1200 meter lang strand. De centrale pier van de jachthaven met 364 ligplaatsen loopt over in de Marina Hub, een overdekt winkelcentrum waarin geselecteerde bedrijven hun merken kunnen aanbieden. Het naastgelegen zevensterren hotel is ontworpen in de vorm van een slang, een afbeelding die veel is te vinden op muurschilderingen in het oude Egypte. Verder omvat het resort 960 luxe onderkomens, waaronder villa’s, appartementen, en palijzen, diverse zwembaden, een spa en een exclusieve 18-holes golfbaan.

Khaled Shaheen, CEO van SBIG,   wilde de erfenis en de historie van Egypte terugzien in de architectuur en het design. Het ontwerp van Foster sluit aan bij zijn visie.

www.serrenia.com

 

Reageer op dit artikel