nieuws

Product interieur – Citterio traint het lichaam

Geen categorie

Op de stand van fitnessfabrikant Technogym in Kortrijk, waar tot 22 oktober de Interieur Biënnale plaatsvindt, zijn twee nieuwe ontwerpen van Antonio Citterio te zien.

Product interieur – Citterio traint het lichaam

 Het gaat om de systemen Vision en Heritage, waarin design en gezondheid zouden moeten samenkomen. Dit zijn varianten van de Kinesis Personal, een compacte fitnesswand met elektronisch instelbare weerstanden en een combinatie van weg te duwen gewichten en handgrepen. De Vision heeft een spiegelfront waarachter het bewegingsmechaniek is  weggewerkt. Bij de Heritage is het front met leer afgewerkt, waarbij er houtwerk aan de voorkant als stretchbar is toegevoegd.

Met het scharniersysteem, waarmee de Kinesis Personal-wand kan worden geopend en gesloten, refereert Citterio aan de Flos-lamp, een van zijn eerdere ontwerpen. Andere invloeden voor de Italiaanse architect en vormgever zijn de iPod en de Italiaanse meubelmerken B&B Italia en Minotti. 

www.technogym.nl 

Reageer op dit artikel