nieuws

Product interieur – Ahrend opent onderwijscentrum

Geen categorie

Vorige week opende kantoormeubelenfabrikant Ahrend het Xpertorium, een centrum voor onderwijs en opleiding. Met deze showroom, gevestigd in Ahrend Produktiebedrijf Zwanenburg, richt Ahrend zich specifiek op de onderwijsomgeving binnen scholen en universiteiten.

Product interieur – Ahrend opent onderwijscentrum

Hiermee wil Ahrend haar positie binnen het onderwijs verder uitbouwen. Voor de realisatie van het Xpertorium werkte het bedrijf samen met een aantal leveranciers van producten en diensten voor het onderwijs. 

Kim Reynierse, manager Onderwijs van Ahrend Inrichten, legt uit dat in het Xpertorium zowel de inrichting van scholen als de wijze van lesgeven centraal staat. Ahrend wil de onderwijsfilosofie van een school vertalen naar een functionele en duurzame inrichting. 

Deze filosofie komt ook naar voren in een geheel nieuwe schoolset, die verkrijgbaar is in acht maten en geschikt is voor onderwijs voor kleuters tot grote volwassenen. Deze schoolset, de Ahrend 452, wordt in het Xpertorium voor het eerst getoond.

De schoolset moet aansluiten op het schoolgebouw van nu, dat een andere uitstraling heeft dan vroeger. In het onderwijscentrum Zwanenburg is een geïntegreerde fysieke en virtuele onderwijsomgeving gebouwd. Hier worden verschillende onderwijssituaties nagebootst en er staan oplossingen voor werkgebieden voor diverse concentratieniveaus, instructie, loungeplekken en een restaurant-gedeelte. In het atelier bedenken medewerkers van Ahrend samen met klanten oplossingen voor interieurvraagstukken. 

www.ahrend.com

Reageer op dit artikel