nieuws

OMA presenteert voorstudie masterplan Binckhorst

Geen categorie

In opdracht van BPF Bouwinvest, Rabo vastgoed en de gemeente Den Haag heeft OMA een studie gedaan naar de ontwikkeling van de Binckhorst, een 125 hectare groot gebied in het zuidoosten van Den Haag.

Het verwaarloosde industriegebied zal door de aanleg van het geplande Trekvliet tracé, dat een betere verbinding tussen Den Haag en Rotterdam moet gaan bewerkstelligen, worden omgetoverd tot de entree van de stad Den Haag. “De Bickhorst ligt op steenworp afstand van de oude binnenstad en Den Haag Centraal en gaat een belangrijke rol spelen in het versterken van het stedelijke karakter van Den Haag”aldus OMA partner Floris Alkemade.

De studie zal de basis gaan vormen van het door OMA te ontwerpen masterplan. Dit ontwerp staat onder leiding van Floris Alkemade. Hij zal hierbij worden geholpen door OMA projectarchitecten Joshua Beck en Mark Veldman.

De herontwikkeling van het gebied zal naar verwachting in 2020 zijn afgerond.

Reageer op dit artikel