nieuws

Laatste lezing door scheidend NAi-directeur Aaron Betsky

Geen categorie

Aaron Betsky zal morgen, dinsdag 10 oktober, voor het laatst als directeur van het NAi de derde lezing in de lezingencyclus ‘7kolommen@nai’ verrichten. Hierin gaan het NAi en woningbouwcorporatie Het Oosten op zoek naar de fundamenten van de architectuur. In zijn lezing gaat Betsky in op de herkenbaarheid in architectuur.

Betsky was de afgelopen jaren als directeur van het Nederlands Architectuurinstituut een van de belangrijkste inspiratoren en motivatoren van het denken over de architectuur in Nederland. Onder zijn hoede maakte het NAi tachtig tentoonstellingen en werd er een uitgebreid programma met lezingen en activiteiten opgezet. 

Verder initieerde Betsky de reizende NAi-tentoonstellingen, zorgde hij ervoor dat in 2005 het Open Maquettedepot een feit werd en bracht het instituut het eerste nummer van het Architectuurbulletin uit. Zijn meest recente wapenfeit is het opzetten van de eerste dependance van het NAi, het Architectuurinstituut Maastricht. 

Per november zal Betsky het NAi verlaten om leiding te geven aan het Cincinatti Art Museum in de Verenigde Staten.

Binnenkort in 7kolommen@nai:
vrijdag 27 oktober, 19.30 uur – kolom 4: Veiligheid door Steven Holl 
dinsdag 7 november, 19.30 uur – Kolom 5: Context door Anthony Vidler

www.nai.nl

Reageer op dit artikel