nieuws

Houten fietsverbinding over Hollandse IJssel

Geen categorie

De langste houten fietsbrug van Nederland is geopend. De Meerbrug is 117 meter lang en voorziet in een recreatieve verbinding over de Hollandse IJssel bij IJsselstein. De constructie bestaat uit een houten doosconstructie van gelamineerd hout en is ontworpen door Arcadis en P2-landschapsarchitecten.

Houten fietsverbinding over Hollandse IJssel

Arcadis werd indertijd benaderd door melkveehouder Jan Kromwijk. Binnen het strategisch groenproject Utrecht West zou zijn bedrijf worden getransformeerd tot een natuur en recreatiegebied. In opdracht van de Landinrichtingscommissie Utrecht-West en Provincie Utrecht, maar ook samen met de familie Kromwijk, werd het plan ontworpen voor de omvorming van hun bedrijf tot een middelgrote jachthaven met aanverwante voorzieningen zoals een restaurant, botenloodsen en de fietsbrug.

Arcadis koos voor een houten brug vanwege de natuurlijke uitstraling die in de landelijke omgeving past. De doosconstructie maakt een gebogen vormgeving mogelijk binnen de technische en financiele randvoorwaarden.

Reageer op dit artikel