nieuws

Dansen voor energie

Geen categorie

Mogelijk duurzame danceclub in Rotterdam

Stichting Enviu, een organisatie die gerund wordt door jonge professionals en studenten die zich bezig houden met het ontwikkelen en ondersteunen van milieuvriendelijke projecten, zet zich in voor de oprichting van een “Duurzame Dance Club” in Rotterdam. Op 14 oktober vond de aftrap voor dit initiatief plaats in discotheek Off_Corso. Tijdens de eerste duurzame dansavond werd biologisch bier getapt, waren er decorstukken van afvalglaswerk en was de dansvloer verlicht met een energiezuinige led-wand van Philips.

Voor de uitwerking van het project werk Enviu samen met Döll Atelier voor Bouwkunst. Uiteindelijk moet er een koppeling worden gelegd tussen ‘hedendaagse club-lifestyle’en eigentijdse duurzaamheid. ‘Binnenkort kun je energie opwekken tijdens het dansen en spoelen de toiletten door met regenwater. De wanden veranderen van kleur als reactie op de warmte en op het relaxdak drink je tussen de windturbine en het waterbassin een biologisch biertje.’

Vooralsnog moeten de organisatoren het doen met een geleende ruimte. Naar eigen zeggen zijn er nog besprekingen gaande over een locatie waar het concept verder kan worden uitgewerkt.

Reageer op dit artikel