nieuws

Bouw Amsterdam Symphony gestart

Geen categorie

Eind september is de bouw van het multifunctionele project Amsterdam Symphony aan de Zuidas in Amsterdam officieel gestart. Het ontwerp van het woon- en werkgedeelte is van de hand van architect Pi de Bruijn. Hij was ook medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van het stedebouwkundige grid voor de Zuidas, waar in de komende jaren onder meer 9.000 woningen worden gebouwd. Het hotel is ontworpen door awg architecten uit Antwerpen.

Bouw Amsterdam Symphony gestart

Het project is gesitueerd op de noord/zuid liggende Minerva-as in het deelplan Gershwin. Met een hoogte van 105 meter wordt het een van de hoogste en meest gezichtsbepalende gebouwen van het gebied. 

Amsterdam Symphony bestaat uit drie projectdelen. Een 29 verdiepingen hoge toren biedt onderdak aan luxe huurappartementen in zeven typen, waaronder een aantal maisonnettes.   De kantoortoren omvat 35.000 vierkante meter verdeeld over 27 verdiepingen. Over het hotel met ruim 200 kamers is overeenstemming bereikt met Golden Tulip en krijgt de naam Royal Tulip Amsterdam Symphony. In de plint van het complex is ruimte voor een museum of een art gallery, winkels, restaurants en andere voorzieningen. 

De architectuur wordt gedomineerd door een combinatie van baksteen, een opvallende kleurgebruik en verspringende gevels.

Het project, ontwikkeld door Bouwfonds MAB Ontwikkeling CVG en Trimp en Van Tartwijk Property Development, wordt in fasen gerealiseerd en naar verwachting begin 2009 opgeleverd.

www.zuidas.nl

Reageer op dit artikel