nieuws

Oplevering – Van balkon tot voortuin

Geen categorie

In het kader van de herstructurering van Groenoord-Zuid hebben vastgoedondernemer Woonplus Schiedam en de afdeling Cultuur van de gemeente Schiedam drie kunstopdrachten verleend.

Oplevering – Van balkon tot voortuin

Twee opdrachten gingen naar Minke Themans, die nieuwe nummer- en straatnaamborden en balkonschermen mocht ontwerpen voor het project ‘Van balkon tot voortuin’. Het doel daarvan is een frisse uitstraling van de wijk, die aansluit bij de wijkvernieuwing van Groenoord. 

Themans verdiepte zich in Groenoord en vond dat het groen uit de naam van de wijk nog meer kon worden versterkt. Daaruit ontstond het idee om de bewoners van de Willem Pijperstraat gratis een balkonscherm en een naambordje aan te bieden, met een afbeelding van een plant, bloem of boom. De mensen kozen uit twintig (inter)nationale soorten, waarvan de meeste terug te vinden zijn in de tuinen en perken van Groenoord. De bloemen en planten waaruit men kon kiezen, zijn verzameld in ‘Het Groene Boekje’, dat naar de bewoners is gestuurd. Hierin stonden bijzondere kenmerken van de twintig planten, bloemen en bomen vermeld. 

Met ‘Van balkon tot voortuin’ is het Themans gelukt met weinig middelen een herstructureringswijk van uitstraling te veranderen. Het project geeft het gebouw, en daarmee de wijk, een eigen identiteit waardoor de bewoners zich meer verbonden voelen met hun woningen. 

Woonplus Schiedam en de gemeente Schiedam hopen in de toekomst meerdere flats in Groenoord-Zuid op dezelfde manier op te kunnen fleuren.  Themans werkt tevens aan een opdracht om de straatnaamborden en huisnummerborden te ontwikkelen. 

info@minkethemans.nl 
m.mandos@schiedam.nl 

 

 

Reageer op dit artikel