nieuws

Uitgesteld

Geen categorie

Het wil maar niet lukken, de oplevering van het nieuwe Wembley Stadion in Londen. Opnieuw is de oplevering uitgesteld. Het is nu de bedoeling het 1,1 miljard euro kostende paradepaardje van het Engelse voetbal in september te openen.

De oplevering is uitgesteld omdat het dak, de waterafvoer en stoeltjes op de tribunes nog niet klaar zijn. Ook moet het gebouw nog verder worden afgewerkt met een beveiligings- en omroepsysteem en pinautomaten.

Oorspronkelijk zou het nieuwe Wembley in mei worden geopend. Het was de bedoeling de finale van FA Cup tijdens de opening te spelen en ook een aantal popconcerten te houden. De finale moest echter uitwijken naar het Millennium-stadion in Cardiff. Ook op 31 januari ging de opening niet door. Acht jaar geleden werd begonnen met de bouw van het stadion, toen werd nog uitgegaan van een opening in 2005. 

Reageer op dit artikel