nieuws

Product techniek – Solar led-verlichting als straatsteen

Geen categorie

Een nieuwe toepassing van led-verlichting is deze armatuur in de vorm van een steen, waarin zich vier, acht of zestien leds bevinden. Bijzonder is dat het bedrijf Jacs.Koopman de armatuur uitrustte met een zonnecel, die voor de benodigde elektriciteit zorgt.

Product techniek – Solar led-verlichting als straatsteen

Hierdoor kan de led-steen volledig autonoom, zonder verdere energievoorziening, functioneren. Een geïntegreerde accubatterij zorgt voor de opslag van de opgewekte energie. De leds kunnen de hele avond en nacht branden. 

Het grote voordeel is dat er geen elektriciteit wordt verbruikt en dat de lamp niet op het lichtnet hoeft te worden aangesloten, zodat er minder installatiewerk nodig is en er kosten worden bespaard. Dat maakt de lamp interessant voor diverse buitentoepassingen, met name daar waar het installeren van verlichtingsarmaturen moeilijk of zelfs geheel niet mogelijk is. Denk aan steigers in een jachthaven, campings, parkeer­terreinen, sportaccommodaties en parken. De led-steen is in verschillende uitvoeringen op de markt gebracht: lichtdoorlatend polycarbonaat of hard glas, beide in diverse kleuren. In volledig geladen toestand zouden vijftig en dertig branduren haalbaar zijn. 

www.koopman.nu

Reageer op dit artikel