nieuws

Gevel van parelmoer

Geen categorie

Begin deze week tekende Koninklijke Tichelaar uit Makkum een contract voor de levering van duizenden keramische platen voor het Museum of Arts en Design in New York.

Gevel van parelmoer

Het museum, dat in 2008 een nieuwe locatie betrekt aan Columbus Circle vlakbij Central Park, zal door zijn uiterlijk opvallen tussen alle wolkenkrabbers. De gevel wordt namelijk voorzien van tegels met parelmoerglazuur van Tichelaar. Het bedrijf is begonnen met het glazuren van dertigduizend tegels van 80 bij 15 centimeter, die het gebouw een diepe schittering zullen geven. Het glazuren moet in februari klaar zijn. Volgens woordvoerder Thomas Eyck van Tichelaar zal het nog tot oktober 2007 duren voordat de tegels op het gebouw zijn geplaatst. 

Het nieuwe gebouw, een ontwerp van Allied Works Architecture, transformeert Columbus Circle in een dynamisch cultureel centrum, dat het straatleven combineert met Manhattans’s meest kenmerkende publieke ruimte. Het nieuwe gebouw richt zich naar de stad en is tegelijkertijd de toegang tot Midtown Manhattan, the Upper West Side en Central Park.

In 2008 krijgt het museum vier keer zoveel expositieruimte (van 17 naar 54.000 vierkante meter) dan de huidige locatie aan de 53ste straat. Met de uitbreiding krijgt het museum de mogelijkheid zijn permanente collectie van kunstobjecten, waaronder keramiek, fiber, glas, metaal, papier, hout en collecties van bekende ontwerpers, verder te ontwikkelen.
Daarbij wordt de tentoonstellingsruimte vergroot voor thematentoonstellingen, georganiseerd door het museum zelf of door andere internationale kunstinstituten. 

www.tichelaar.nl

Reageer op dit artikel