nieuws

Project – Nieuwe bestemming chocoladefabriek Bensdorp Bussum

Geen categorie

De chocoladefabriek Bensdorp in Bussum krijgt een nieuwe bestemming. Het karakteristieke industriële complex wordt naar een ontwerp van Loof en van Stigt Architecten omgevormd tot een 20.000 vierkante meter groot complex van wonen, werken, cultuur, horeca en parkeergelegenheid.

Project – Nieuwe bestemming chocoladefabriek Bensdorp Bussum

Delen van de voormalige fabriek die niet meer bruikbaar zijn worden gesloopt. Een achttal oude industriële en monumentale objecten wordt in ere hersteld. Nieuwe elementen worden toegevoegd. Het Bensdorp complex wordt een ensemble van oud en van nieuw. 

Het voorlopig ontwerp is inmiddels gereed. De realisatie van dit project, in opdracht van AM Wonen en Dudok Ontwikkeling vindt naar verwachting plaats tussen 2007 en 2009.

www.levs.nl

Reageer op dit artikel