nieuws

Product techniek – Nieuwe basis- en gevelplaat

Geen categorie

Producent IBS brengt een nieuwe Minerit HD-basisplaat op de markt. Het gaat om een vezelcementplaat met twee gladde zijden die zijn opgebouwd uit cement en kunststofvezels.

Product techniek – Nieuwe basis- en gevelplaat

De platen kunnen onbewerkt worden toegepast in geventileerde gevels, balkons en trasramen. Ze dienen in het werk te worden afgeschilderd met een pH-bestendig verfsysteem. De cementgrijze basisplaat is 4, 6, 8 of 12 mm dik. De afmetingen zijn 2500×1200 mm of 3050×1250 mm. De HD-platen worden geleverd in een witte basiskleur aan beide zijden. Op aanvraag kan vanaf 500 m2 een RAL kleur worden gekozen om het afschilderen op de bouwplaats te vergemakkelijken. Als de platen niet worden behandeld kunnen kalk uitbloeiingen optreden. De gevelplaat is leverbaar in zes kleuren en kan aan beide zijden worden geschuurd. Na deze behandeling wordt de plaat gehydrofobeerd. Door de hydrofobeerlaag zijn de platen water- en vuilafstotend.

int-building-supplies.nl

Reageer op dit artikel