nieuws

Oplevering – nieuwbouwproject Albatros en kunstonthulling

Geen categorie

Het nieuwbouwproject Albatros, ontworpen door hvdn architecten, is op 13 juli officieel opgeleverd. Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Noord, Rob Post en de directeur van de woningstichting De Key, Jaap van Gelder onthullen die dag kunstwerken van Gijs Frieling en Rob en Brenda Clemens.

Oplevering – nieuwbouwproject Albatros en kunstonthulling

Het nieuwbouwproject bevindt zich op de hoek van de Johan van Hasseltweg en de Meeuwenlaan en bestaat uit 130 appartementen, een tandartspraktijk, een diensten- en gezondheidscentrum en 112 parkeerplaatsen. Albatros is de opmaat voor de ontwikkeling van de Van Hasseltzone en speelt in op de groeiende woonmarkt in Amsterdam-Noord. 

Het kunstwerk bestaat uit negen vitrinekasten met daarin wandschilderingen van Gijs Frieling. Rob en Brenda Clemens, voegde een   computergestuurd lichtontwerp met verglijdend gekleurd licht toe. De kunstwerken zijn mede mogelijk gemaakt door bijdrages en door alle bij de bouw betrokken partijen.

Reageer op dit artikel