nieuws

Interieur – Vertrouwd en toch anders

Geen categorie

Roderick Vos mag wel de meest productieve ontwerper van Nederland worden genoemd. Deze zomer lanceert hij een nieuw bankstel voor Linteloo, de Gio.

Interieur – Vertrouwd en toch anders

Deze comfortabele kussenbank heeft een eenvoudige belijning en armleuningen die als horizontale kussens aan weerszijden zijn geplaatst. Vanwege de verrassende detaillering aan de achterzijde komt het bankstel ook goed tot zijn recht als vrijstaand meubelstuk. De Gio is verkrijgbaar als drie- en vierzits in diverse stoffen.

Ook vond Vos de tijd om samen met ontwerper Anton de Groof een geheel nieuwe meubelcollectie te ontwerpen, getiteld Masimo. Daarvan introduceren ze nu de eerste drie producten, de salontafel Beam, de kast Grid en de tafel Geo. Het uitgangspunt was niet alleen ‘functionele sculpturen’ te ontwerpen, maar meubels te maken die vanzelfsprekend ogen en er uitzien alsof ze er altijd zijn geweest. Vos en De Groof wilden bestaande vormbeelden met een onverwachte logica samenvoegen tot iets vertrouwd ‘nieuws’. Zo is de tafel Geo een gewone tafel met vier poten, maar toch levert de ingenieuze constructie van de poten op het blad een nieuw beeld op. 

www.linteloo.com 

www.Roderickvos.com 

Reageer op dit artikel