nieuws

Dordrechts Museum kiest plan van Dirk Jan Postel

Geen categorie

De Europese aanbesteding voor de verbouwing en uitbreiding van het Dordrechts Museum leverde vier architectenbureaus op. Een selectiecommissie beoordeelde het plan van Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam als het beste.

Dordrechts Museum kiest plan van Dirk Jan Postel

De verbouwing van het Dordrechts Museum maakt onderdeel uit van het stedebouwkundige plan voor het Hofkwartier. Dit gebied in het stadshart wordt binnen vier jaar ontwikkeld tot een centrum van 
kunst, cultuur en wetenschap. Het Dordrechts Museum is een van de oudste musea in Nederland. De collectie bestaat uit Nederlandse schilderkunst van de zeventiende eeuw tot heden.

Het museum krijgt meer ruimte voor tijdelijke exposities, een kenniscentrum en een auditorium. Waar nu nog een binnenplaats is, komt een moderne vleugel. Met de uitbreiding krijgt het museum er bijna 2.000 vierkante meter oppervlakte bij. De huidige oppervlakte is 3.950 vierkante meter. De bouwwerkzaamheden beginnen in de zomer van 2007 en moeten het jaar daarop gereed zijn. Met de plannen is een investering van 7 tot 8 miljoen euro gemoeid, zo deelde de gemeente Dordrecht dinsdag mee.

Reageer op dit artikel