nieuws

Wet- en regelgeving – Richtlijn voor veiligheid van technische voorzieningen in een woning

Geen categorie

Er is een richtlijn opgesteld voor de beoordeling van de veiligheid van technische voorzieningen en installaties van woningen. Uitgangspunt van de richtlijn is dat de eigenaar van eeen pand verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn gas- en elektra-installaties.

De gemeente houdt eerstelijns toezicht   en de VROM-inspectie houdt tweedelijns toezicht op de veiligheid.. Een periodieke, door een deskundig bedrijf uitgevoerde   beoordeling van elektro- gas en watertechnische installaties kan een positieve bijdrage leveren aan de veiligheid. De Tweede Kamer heeft uitgesproken nog geen wettelijke verplichting hiervoor te willen opnemen. De regeling is nu beschikbaar voor commentaar. De regeling is te vinden op www.stichtingkbi.nl

Reageer op dit artikel