nieuws

Wienerberger Brick Award 2006

Geen categorie

Het appartementen- en kantorencomplex in Pécs door de Hongaarse architecten Ferenc Cságoly en Ferenc Keller is de winnaar van de Wienerberger ‘Brick Award’. José Ignacio Linazasoro ontving de tweede prijs met de verbouwing van een kerk tot bibliotheek in de wijk San Fernando in Madrid.

Wienerberger Brick Award 2006

De derde prijs ging naar Jan Soukup en John Pawson. Zij kregen de prijs voor de nieuwbouw van de noordvleugel van het trappistenkloos in Novy Dvur, Bohemen. Twee speciale prijzen werden toegekend aan de Italiaanse architect Antonio Monestiroli en de Duitse architecten Ilse en Ulrich Könings. 

Baksteenproducent Wienerberger reikt om de twee jaar de Award (21.000 euro) uit aan een hedendaags Europees baksteenarchitectuurproject. Behalve het architecturale ontwerp van het gebouw en de wijze waarop het materiaal is toegepast, beoordeelde de jury ook de functionaliteit van het gebouw. Uit de 235 genomineerde projecten werden er 38 geselecteerd, waarvan er vijf uiteindelijk werden bekroond. 
De geselecteerde projecten uit 18 landen, waaronder Japan, Mexico en Columbia, zijn samengebracht in een fotoboek brick06  uitgegeven door Callway, Duitsland.

Voor meer informatie: zie www.wienerberger.nl

Reageer op dit artikel