nieuws

Legoland definitief naar boulevard Scheveningen

Business

Legoland komt definitief naar Scheveningen. De bouw van het attractiepark start eind dit jaar. Het park genaamd ‘Legoland Discovery Centre Scheveningen’ komt naast Sea Life. Dat meldt Merlin, het moederbedrijf van beide parken. In het park worden bekende Haagse en Scheveningse gebouwen nagebouwd met legostenen.

Legoland definitief naar boulevard Scheveningen

De Legoland-vestiging moet komen op de plek van het gefailleerde welnesscentrum Vitalizee, onder de boulevard. De bedoeling is een nieuw pand te bouwen met een souterrain van 2.900 m2. Bovenop is een horecagelegenheid gepland. Allereerst zal het Vitalizee-pand gesloopt worden, waarna de bouw kan beginnen. Als alles volgens planning loopt, kunnen de deuren van Legoland in de zomer van 2019 open.

Lees ook: Lego, van alle tijden

Merlin is ook eigenaar van het naastgelegen Sea Life en exploitant van Madame Tussauds. Het gaat om de eerste locatie van Legoland in Nederland en pas de vijfde in Europa na die in het Deense Billund, Oberhausen, Berlijn en Manchester. De attractie voor kinderen van 2 tot 12 jaar zal naar verwachting jaarlijks 350.000 bezoekers trekken. In 2012 blies Merlin nog plannen af om het Legopark in Scheveningen te vestigen.

Reageer op dit artikel