nieuws

Mulderblauw realiseert XL-distributiecentrum

Business

In opdracht van Somerset Capital Partners realiseert Mulderblauw architecten een nieuw XL distributiecentrum op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein. De vorm van de kavel, gelegen aan de A27, was de aanleiding om het pand op te knippen in twee warehouses van verschillende grootte. Elk met eigen voorzieningen zodat deze delen apart te verhuren zijn.

Mulderblauw realiseert XL-distributiecentrum

De logistieke hal is voorzien van een donkere plint om de docks, deuren en andere voorzieningen zoveel mogelijk weg te laten vallen tegen de achtergrond, om visuele rust te creëren. Boven deze plint is de gevel opgebouwd uit goudkleurige, verticale sandwichpanelen. Deze verfijnde metallic-kleur geeft het gebouw een luxe uitstraling en harmoniseert met de groene omgeving. De kantoren op de hoeken van het gebouw zijn buiten het volume van de hal geplaatst, om zoveel mogelijk efficiënte opslag-meters te realiseren. Om het gebouw een open en zacht karakter te geven, is gekozen voor afgeronde hoeken die royaal voorzien zijn van glas. De kantoren en de sandwichpanelen van de hal zijn aan boven- en onderzijde rondom gevangen in een witte band die als een lint de hal en kantoren
met elkaar verbindt. Door het opvallende ontwerp is het gebouw direct te herkennen vanaf de snelweg.

Mulderblauw Distributiecentrum XL Nieuwegein

Oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2017.

Programma

36.840 m2 BVO
33.531 m2 hal
3.174 m2 kantoor
Opdrachtgever: Somerset Capital Partners
Certificering: BREEAM Very Good
Oplevering: Warehouse 1 eind oktober 2017;  Warehouse 2 eind januari 2018
Aannemer: Wouters Schijndel
Installatie adviseur: W-Installaties Mommersteeg // E-Installaties: Schekman
Brandadviseur: Brand1heid

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels