nieuws

Fusie Baudoin van Alphen en Ed Bergers Architecten

Business

De architectenbureaus Baudoin van Alphen uit Breda en Ed Bergers Architecten uit Tilburg fuseren. De bureaus willen hiermee hun werkterrein en capaciteit verbreden. Standplaats wordt Breda.

Fusie Baudoin van Alphen en Ed Bergers Architecten
Ilona van Alphen, Ben Baudoin en Ed Bergers. Foto: Patrick Meis

Met het terugtreden van Ben Baudoin breekt een nieuwe fase aan voor Baudoin van Alphen Architecten. De architect trekt zich terug uit de dagelijkse leiding van het mede door hem opgerichte bureau, maar blijft betrokken als adviseur. Ed Bergers en Ilona van Alphen worden de leidinggevende partners en voegen hun beide bureaus samen. Met de fusie willen beide architecten hun professionele ambities verder verwezenlijken. Hoewel ze niet uitsluiten in de toekomst te groeien is een grote organisatie niet iets dat ze nastreven.

bvab-De Plint

De Plint in Tilburg

De Plint Tilburg

Ed Bergers maakte naam met ‘De Plint’ in Tilburg. Een bedrijfsverzamelgebouw voor de creatieve industrie, dat zelfstandig werd ingepast in de bestaande stalen Tivoli-parkeergarage, met slechts één buitengevel. Bergers studeerde bouwtechnische bedrijfskunde aan de HTS en architectuur aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw te Tilburg.

Villabouw

Ilona van Alphen studeerde cum laude af aan de kunstacademie St. Joost in Breda, richting architectonische Vormgeving en Interieur en summa cum laude aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw te Tilburg. In 1996 start ze als freelance architect om vervolgens in 2001 samen met Ben Baudoin het architectenbureau Baudoin Van Alphen op te richten. Zij is gespecialiseerd in particuliere villabouw.

Reageer op dit artikel