nieuws

Drie nieuwe bureaus met leden van The Cloud Collective

Business

Binnen het ontwerpcollectief The Cloud Collective zijn afgelopen jaar drie nieuwe ondernemingen gevormd. Dit stelt de groep in staat om gerichter en diepgravender in te gaan op specifieke werkvelden binnen architectonisch ontwerp en ontwerpend onderzoek. Op de agenda voor de komende jaren staan onder andere de energietransitie, publieke gebouwtypologieën en multimediale ervaringen, gekoppeld aan drie nieuwe bureaus: Bright, Civic en Matters.

Drie nieuwe bureaus met leden van The Cloud Collective
Willem II Passage door The Cloud Collective

Bright: Ontwerpen aan toekomst voor stad en land

Bright verkent de grote stedelijke uitdagingen op het gebied van klimaat, mobiliteit, economie en energie, en de invloed hiervan op de leefomgeving. Door analyse en ontwerp maakt Bright de complexiteit van systemen inzichtelijk en ontwikkelt de studio ruimtelijke scenario’s om grip te krijgen op onzekerheid in de toekomst. Veel van de projecten zijn eigen initiatieven waar Bright langdurig bij betrokken is. Bright bestaat uit: Gerjan Streng, Thijs van Spaandonk, Stephanie Ete, Eva Gonzalez en Juliette van Baar.

Algenboerderij The Cloud Collective

Civic: Publieke gebouwen voor de 21e en 22e eeuw

Civic richt zich op ontwerp, bouw en onderzoek van openbare gebouwen en plaatsen. Civic ontwerpt binnen deze context diverse soorten publieke werken; van grootschalige infrastructuur tot kleine culturele voorzieningen. De werkwijze richt zich op typologische vernieuwing, architectonische houdbaarheid en krachtig materiaalgebruik. Bij Civic werken: Rick ten Doeschate, Ingrid van der Heijden, Gert Kwekkeboom, Jan Lebbink, Angela Solis, Fernanda Romeu, Joeri Sowka en Kejdi Lulja.

Lees ook: Vlaams-Nederlands Paviljoen – CIVIC & MATTERS, The Cloud Collective

Matters: Verkennen van een nieuwe narratieve ruimtelijkheid

Matters positioneert zich tussen architectonisch en grafisch ontwerp en realiseert architectonische installaties, tijdelijke en permanente tentoonstellingen, publicaties, affiches en grafische identiteiten. Het werk betreft culturele instellingen, musea en historische monumenten, alsook publieke projecten. Het multidisciplinaire team, bestaat uit Joris Lipsch, Floriane Pic, Daniel Venneman Rene van Poppel.

The Cloud Collective is een coöperatie voor ontwerpbureaus, opgericht in 2013.

Reageer op dit artikel