nieuws

Architecten en ontwerpers bekroond met Creative Heroes Awards

Business

Tijdens een feestelijke avond in Amsterdam Noord zijn op 29 juni de Creative Heroes Awards uitgereikt. Het doel van de prijs is de creatieve geesten achter bijzondere projecten of samenwerkingen in de schijnwerpers te zetten. In de vier categorieën architectuur, interieur en product en Next Generation zijn steeds drie prijzen uitgereikt.

Architecten en ontwerpers bekroond met Creative Heroes Awards

Voor elke categorie bekroonde de jury van de Creative Heroes Awards een individu of duo, een organisatie en een samenwerkingsverband. Zo won Roel Rutgers als individu in de categorie Architectuur. Als oprichter van MOME housing bedacht hij slimme panelen voor modulaire huizen. De textielen vouwstructuren Archi Folds, door Studio Samira Boon, won als ‘beste samenwerking’ in categorie Interieur.

Archifolds door Samira Boon, foto: Ossip van Duivenbode

De jury onder leiding van ontwerper Gesina Roters bestond naast architecten Paul Diederen en Paul de Ruiter uit disverse professionals. Ze beoordeelde op “verschillende maatschappelijke, economische en sociale aspecten, zoals innovatie, toegevoegde waarde en met name de mate van impact. Die rode draad was tot tevredenheid van alle juryleden overal aanwezig.” Het volledige juryrapport met korte toelichtingen per prijs vind je hier.

Ook een prijs winnen? Zend in voor de ARC17 Awards

Winnaars op een rij

Architectuur
Beste creatief: Roel Rutgers
Beste organisatie: New Horizon Urban Mining
Beste samenwerking: Blue City

Interieur
Beste creatief: Hans Meyer
Beste organisatie: MV architects
Beste samenwerking: Studio Samira Boon, het TextielLab, the University of Tokyo en TheatersTilburg

Product
Beste creatief: Dave Hakkens
Beste organisatie: RDM Makerspace
Beste samenwerking: LABEL/BREED

Next Generation
Beste creatief: Teresa van Dongen
Beste organisatie: The Ocean Cleanup
Beste samenwerking: Bottle-up

Reageer op dit artikel