nieuws

Internationale prijsvraag voor Muziekcentrum in Londen

Business

Het Centre for Music Project, onder leiding van the Barbican, London Symphony Orchestra en Guildhall School of Music & Drama, heeft een internationale prijsvraag uitgeschreven waarin zij een designteam zoeken voor de ontwikkeling van een nieuw muziekcentrum in Londen.

Internationale prijsvraag voor Muziekcentrum in Londen

De uitschrijvers zijn op zoek naar ideeën/plannen van internationale ontwerpteams die experts zijn in hun gebied, die de visie van de meewerkende partners delen, die kunnen aansluiten bij de veelzijdigheid van de opdracht en die kunnen meewerken aan een conceptontwerp. Dit moet resulteren in een state-of-the-art kunstgebouw van akoestische en visuele uitmuntendheid.

Het aanbestedingsproces, ingediend bij het Publicatieblad van de Europese Unie, zal leiden tot de aanstelling van een architect, bouwtechnicus, civiele & structurele ingenieur, akoesticus en een theaterconsultant. Het conceptontwerp zal deel uitmaken van een gedetailleerde zakencase die in december 2018 aan de City of London Corporation wordt voorgelegd.

Budget

Als budget is een bedrag beschikbaar van 2,5 miljoen euro waarmee een muziekcentrum wordt gemaakt met daarin een concertzaal, onderwijs-, training- en digitale ruimtes en met faciliteiten voor bezoekers, audities en artiesten. Daarnaast zijn ook commerciële ruimtes in het muziekcentrum gepland. Het nieuwe muziekcentrum moet Londen’s positie als toonaangevend centrum voor de culturele en creatieve industrie bevestigen.

Locatie

Als locatie is de huidige plek van het Museum of Londen aangewezen. Deze is beschikbaar zodra dit Museum verhuist naar een nieuwe locatie in West Smithfield. Het huidige Museum of Londen wordt gesloopt zodra de locatie wordt gebruik voor het nieuwe Centre for Music. Wanneer het nieuwe muziekcentrum gereed is vormt zich automatische een culturele corridor vanuit het Tate Modern, via the Millennum Bridge en St. Pauls waar per jaar 1,5 miljoen bezoekers worden verwacht, zeker wanneer de nieuwe treinverbinding opent bij Farringdon en Moorgate en de Noord-Zuid Thameslinklijn.

Reageer op dit artikel