nieuws

Haagse markt voor zelfbouwers

Business

Vandaag (18.00 tot 20.00 uur) wordt in het Atrium van het stadhuis de Zelfbouwmarkt gehouden, waar voor geïnteresseerde zelfbouwers informatie te verkrijgen valt over locaties, prijzen en de diverse vormen van zelfbouw. Zo neemt Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen) tijdens de markt de eerste officiële inschrijving in ontvangst voor het ‘Ik Bouw Betaalbaar’-programma, dat zelfbouw ook bereikbaar maakt voor belangstellenden met een laag of middeninkomen.

Haagse markt voor zelfbouwers

Nieuwe locaties
Aan het groeiend aantal zelfbouwlocaties in de stad worden vandaag nog drie nieuwe locaties toegevoegd, zo maakt het college vandaag bekend. Aan de Capadosestraat (Laak) wordt een voormalig schoolgebouw geschikt gemaakt als kluscomplex, voor 20 klusappartementen. Elders in Laak, aan de Schlegelstraat, komen er ook drie kluswoningen beschikbaar. Op de Goudsmidsgaarde (Vrederust) komt een kavel vrij voor 10 eengezinswoningen, te ontwikkelen in groepsgewijze zelfbouw.

Zelfbouwmarkt
De zelfbouwmarkt in het Atrium van het stadhuis vindt plaats op 12 mei  van 18.00 tot 20.00 uur. Er zijn stands met informatie over bouwlocaties, kluscomplexen, ‘Ik Bouw Betaalbaar’ en groepsgewijs bouwen (‘collectief particulier opdrachtgeverschap’).  Naast het in ontvangstnemen van de eerste inschrijving  voor ‘Ik Bouw Betaalbaar’ biedt Wijsmuller bezoekers ook de gelegenheid tot korte 1-op-1 gesprekken over zelfbouw-ideeën en -vragen.

Reageer op dit artikel