nieuws

What Design Can Do: klimaatproblematiek

Business

In samenwerking met de IKEA Foundation en Autodesk Foundation organiseert What Design Can Do de Climate Action Challenge. Hierin wordt wereldwijd de creatieve industrie opgeroepen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de klimaatverandering. Een internationale jury wijst meerder winnaars aan die onder begeleiding van WDCD hun ideeën gaan realiseren. Inschrijven kan vanaf 23 mei aanstaande.

What Design Can Do: klimaatproblematiek
Vluchtelingenkamp in Jordanië Azraq zijn de onderkomens krijgt duurzame energie

Deelnemers kunnen hun ideeën en ontwerpen tot 21 augustus indienen in drie categoriëen: studenten, professionals en start-ups. De winnaars worden op 23 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven bekendgemaakt. Een totaalbedrag van €900.000,- wordt beschikbaar gesteld voor alle winnaars. Daarnaast nemen zij deel aan een intensief acceleratieprogramma inclusief begeleiding, kantoorruimte en toegang tot een netwerk van investeerders.

WhatDesignCanDo_Climate

Klimaatmanifest

De Climate Action Challenge wordt gelanceerd tijdens de What Design Can Do-conferentie, die plaatsvindt op 23 en 24 mei. Gedurende twee dagen onderzoeken vooraanstaande sprekers en experts uit allerlei disciplines met het publiek welke rol zij kunnen spelen bij de aanpak van de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Naast het plenaire programma wordt er een manifest geschreven dat een appèl doet op de overheid om actie te ondernemen rondom klimaatverandering. Aan dit manifest wordt bijgedragen door journalisten, auteurs, activisten, designers, engineers, kunstenaars, politici en CEO’s. Hiermee geeft de creatieve industrie het signaal af dat er niet langer kan worden gewacht met het ontwikkelen van constructief beleid en praktische oplossingen voor de grote vragen omtrent de klimaatproblematiek.

What Design Can Do Refugee Challenge 2016 - Makers Unite

Makers Unite, een co-creatie lab van locals en vluchtelingen, uit 2016 deed mee aan de What Design Can Do Regufee Challenge

Opvolger

De Climate Action Challenge is de opvolger van de succesvolle What Design Can Do Refugee Challenge van vorig jaar. Met meer dan 600 inzendingen uit 70 landen was die een groot succes. De vijf prijswinnende concepten van 2016 zijn inmiddels gerealiseerd en resulteerden bijvoorbeeld in AGRIshelter, zelfvoorzienende duurzame vluchtelingenunits; en Makers Unite, een co-creatie lab van locals en vluchtelingen.

Voor meer informatie over WDCD en het programma, kijk op:
www.whatdesigncando.com.

Gerelateerde artikelen

def_Vluchtelingen.jpg

What Design Can Do
Refugee ChallengeWhat Design Can Do heeft samen met de Ikea Foundation en de vluchtelingenorganisatie van de VN een wereldwijde ontwerpcompetitie uitgeschreven. Ontwerpers worden opgeroepen innovatieve oplossingen te bedenken voor betere opvang en integratie van vluchtelingen in stedelijke gebieden. Inzenden kan tot 20 mei 2016. Lees verder…

agrishelter-render1.jpg

Winnaars What Design Can Do Refugee Challenge bekend
Twee Nederlandse inzenders behoren tot de winnaars van de internationale ontwerpwedstrijd What Design Can Do Refugee Challenge. De Meer dan 600 ontwerpen uit 70 landen waren teruggebracht tot een shortlist. Hieruit zijn vijf winnaars gekozen. De competitie kende een vijftal opgaven waaronder het verbeteren van opvangcentra en aanmeldlocaties. Lees verder…

Reageer op dit artikel