nieuws

Klushuizen Den Haag beschikbaar

Business

De gemeente Den Haag heeft nieuwe klushuizen in de verkoop gezet. Ditmaal gaat het om een voormalig schoolgebouw aan de Noordwal. Het gebouw uit 1900, dat al lange tijd geen bestemming heeft, moet ruimte gaan bieden aan elf duurzame kluswoningen, variërend van starters- tot grootschaliger appartementen. De verkoop start 27 juni 2017. Zaterdag 24 juni is er tussen 10.00 en 12.00 uur nog een laatste Open Huis.

Klushuizen Den Haag beschikbaar
Impressie

Het gebouw uit 1900 – met hoge plafonds, origineel trappenhuis en grote vensters – diende oorspronkelijk als school. Het pand ligt aan de Noord West Singelsgracht. Een gracht die vroeger werd gebruikt om spullen van en naar het centrum van Den Haag met trekschuiten te vervoeren. De gracht heeft zijn historische uitstraling behouden.

Klushuis Noordwal gemeente Den Haag Huidige situatie

Huidige situatie

Naast de 11 klushuizen aan de Noordwal blijft de Kerkzaal van de Bulgaarse kerk ook onderdeel van het plan. De kerkzaal wordt gekocht door de Bulgaarse kerk en heeft een eigen entree vanuit de Bakkerstraat 57A. De kerk vormt samen met de kopers van de klushuizen een Vereniging van Eigenaren.

Er zijn 11 klushuizen beschikbaar met een oppervlak variërend van circa 43 m2 tot 108 m2. Klushuizen worden uitsluitend aan particulieren verkocht. Snel verhuren of doorverkopen is niet toegestaan en de eigenaren moeten tenminste 3 jaar op het adres wonen na oplevering. Er is een opknapverplichting en de gemeente stelt eisen aan de verbouwing.

De woningen zijn bij oplevering aan de zelfbouwers al voorzien van duurzame voorzieningen. In plaats van een gasaansluiting worden ze aangesloten op stadsverwarming.  Bovendien krijgt het complex een geheel geïsoleerd dak en alle kozijnen dubbelglas. De kopers genieten verder optimale vrijheid bij de afbouw, met alleen noodzakelijke randvoorwaarden als het bouwbesluit. Voor de koper is vanuit de gemeente als vast aanspreekpunt een ‘koperscoach’ beschikbaar.

Meer informatie

 

 

Reageer op dit artikel