nieuws

Inschrijving Abe Bonnema Architectuurprijs 2017 geopend

Business

De inschrijving voor de Abe Bonnema Architectuurprijs is geopend. De prijs, een initiatief van de gelijknamige stichting, is dit jaar voor de vijfde keer uitgeschreven. Doel van de prijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland.

Inschrijving Abe Bonnema Architectuurprijs 2017 geopend

De jury staat onder voorzitterschap van Esther Agricola. Overige juryleden zijn Eric Frijters, Annelies van der Goot, Edwin Oostmeijer, Marjolein van Eig (winnaar 2014) en Dick van Wageningen (winnaar 2015). Deelname staat open voor architecten die zijn ingeschreven in het Architectenregister. De Abe Bonnema Architectuurprijs 2017 is bestemd voor de architect van het door de jury aangewezen beste gebouw dat in de afgelopen twee jaar (2015/2016) in Nederland is opgeleverd. De inschrijving sluit op 30 juni 2017. De prijsuitreiking vindt plaats op 28 november 2017 in het Rijksmuseum te Amsterdam.

De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 50.000 euro.

Via deze architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten.

Meer informatie

Reageer op dit artikel