nieuws

Haagse woningen meer waard door groen in de stad

Business

De aanwezigheid van groen in de stad, zorgt ervoor dat alle woningen in Den Haag 1,9 miljard euro meer waard zijn dan wanneer er geen bomen, parken en grasvelden waren. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd.

Haagse woningen meer waard door groen in de stad
Voetgangersbrug Benoorderhoutseweg
In heel Den Haag staan totaal bijna 250.000 woningen, met een gemiddelde waarde van 188.000 euro. Dat is opgeteld 46,3 miljard. Dat er veel groen in de stad is, zorgt ervoor dat een woning gemiddeld 4 procent meer waard is. Dat is gemiddeld dus 7500 euro per woning, aldus de onderzoekers.
17 procent van Den Haag is groen

De onderzoekers hebben berekend Den Haag in totaal circa 1.400 hectare groen telt. Daarmee beslaat de natuur ongeveer 17 procent van het totale oppervlak van de gemeente. Het gaat daarbij om grote groengebieden (in totaal 944 hectare) en het kleinschalige wijk- en buurtgroen (ongeveer 776 hectare). Daarnaast zijn er nog zo’n 116.000 straatbomen.

Reageer op dit artikel