nieuws

Consortium EGM en Linssen geselecteerd voor beddentorens AMC

Business

EGM architecten en Linssen zijn geselecteerd voor de renovatie van de beddentorens van het AMC in Amsterdam. De verpleegafdelingen worden volledig vervangen en opnieuw worden ingericht. Ook wordt de Neonatale Instensive Care Unit vernieuwd. De renovatie is met 23.000 m2 de grootste verbouwing sinds de opening van het AMC in 1981.

Consortium EGM en Linssen geselecteerd voor beddentorens AMC

Bij de herinrichting zullen zowel eenbedskamers als tweebedskamers worden gerealiseerd. Hiermee wordt ingespeeld op de wens naar sociaal contact en privacy. Doordat het ontwerp voor de verpleegafdeling wordt gestandaardiseerd kunnen verschillende specialismen wisselend van de kamers gebruik maken.

Smart grids

De beddentorens worden uitgerust met ‘Smart Grids’: een combinatie van sensoren, data en apps die het gebouw laten aanpassen naar individuele behoeften van patiënten, bezoek en personeel.

beeld: EGM architecten

“Met deze renovatie transformeren we de traditionele verpleging naar een toekomstbestendige omgeving die volledig is ingericht op genezing en herstel van de patiënt. We voegen onderzoekers van onze eigen afdeling R&D toe aan het ontwerpteam, om zo het complete pallet van  omgevingsfactoren mee te nemen in het ontwerp.” aldus projectarchitect Gijs Raggers.

Reageer op dit artikel