nieuws

Herontwikkeling voor Stationspostkantoor Den Haag

Business

Gemeente Den Haag en de Belgische ontwikkelaar LIFE nv tekenen vandaag voor de herontwikkeling van het Stationspostkantoor. Het Rijksmonument naast Hollands Spoor krijgt een tweede leven als gemixt woon-werkgebouw onder het motto co-living & co-working. Braaksma & Roos architectenbureau is bij de ontwikkeling betrokken.

Herontwikkeling voor Stationspostkantoor Den Haag
beeld: Braaksma & Roos architectenbureau

Het Stationspostkantoor is van 1939-1949 ontworpen en gebouwd door voormalig Rijksbouwmeester Bremer. Karakteristiek zijn het lichte metselwerk met afgeronde hoeken en de dubbelhoge ruimtes achter glasblokken gevels. Ontwikkelaar Serge Hannecart van LIFE geeft aan dat hij met het project met bijzondere architecturale kwaliteit wil bijdragen aan het verrijken van de stadsbeleving. Het wordt een ‘stad binnen een stad’ met een levendige plint, die zich met short-stay woningen ook richt op expats.

foto: Rijksdienst voor cultureel erfgoed

Gemeente

Volgens wethouder Stadsontwikkeling en Wonen Joris Wijsmuller is dit “de manier waarop we in Den Haag om willen gaan met de groei van de stad. Én woningen bouwen, én inzetten op verduurzaming. Ook het ‘stad binnen een stad’-concept past uitstekend bij onze Haagse ambitie van vergroenen, verdichten en verduurzamen.”

Stationsgebied

Het gebied rond Den Haag Hollands Spoor ondergaat een flinke ontwikkeling. In het kleine belastingkantoor zijn 150 studentenwoningen gerealiseerd. Naast het ‘Strijkijzer’ wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw woongebouw met studio’s, startersappartementen en commerciële ruimten, genaamd The Y.

Reageer op dit artikel