nieuws

Deadlines inschrijvingen verschillende awards naderen

Business

Wil jij met je ontwerp of bureau een prijs in de wacht slepen? Voor een aantal awards nadert de inschrijfdatum.

Deadlines inschrijvingen verschillende awards naderen

In de ontwerpwereld worden veel prijzen uitgereikt. Goede projecten worden bekroond en genereren daarmee extra aandacht. De jurering van de prijzen en discussies over uitslagen stimuleren het debat. Door de media aandacht komt bovendien het belang van ontwerp onder de aandacht een groter publiek. Het winnen van een prijs is dus in meerdere opzichten een interessante business kans.

Dutch Design Awards

Tot en met 3 april kun je je inschrijven voor de Dutch Design Awards (DDA) 2017. De prijzen bekronen Nederlandse ontwerpen in zeven verschillende categorieën. Voor architecten zijn naast de categorie ‘Habitat’ ook ‘Design Research’ en ‘Product’ mogelijk interessant. Het volledige overzicht en de juryleden zijn te vinden op dutchdesignawards.nl


Creative Heroes Awards

Voor het eerst worden dit jaar ook de Creative Heroes Awards uitgereikt. Het doel van deze prijs is om de mensen achter baanbrekende concepten en innovaties te eren. Niet alleen het eindresultaat, maar ook het proces erachter wordt beoordeeld. Binnen elke van de drie categorieën, product, architectuur en interieur, worden drie prijzen uitgereikt. Inzenden kan tot en met 15 april op creativeheroesaward.com

Hoe win je een ontwerpprijs?

Waarom zou je meedoen aan een ontwerpprijs? In de Architect Business digimagazine #4 vertellen Ninke Happel en Bastiaan Jongerius dat het winnen van een ARC Architectuur Award hun vooral veel communicatievoordelen heeft opgeleverd. Hun inzending was geen lucky shot, maar goed doordacht. Zonder goed verhaal kun je beter niet meedoen. Ook stelde de redactie een lijstje met 10 Do’s en Dont’s op om kans te maken op een podiumplek. Lees hier het digimagazine

 

Reageer op dit artikel