nieuws

Architectenbureaus zien omzet stijgen

Business

In het laatste kwartaal van 2016 hebben architectenbureaus goede cijfers behaald. Met een omzetstijging van bijna 12% presteerden architecten volgens het CBS het best van alle zakelijke dienstverleners. Opmerkelijk, een vleugje optimisme is terecht, maar van volledig herstel kan nog niet worden gesproken.

Architectenbureaus zien omzet stijgen

Eind 2014 begon het langzame opkrabbelen uit de crisis. Toch ligt het omzetniveau nog altijd 45% lager dan in 2005, dat het topjaar voor het vak was. Naast de omzetten is twee kwartalen achtereen ook de winstgevendheid gestegen. Tevens neemt de personeelssterkte al vijf kwartalen achtereen toe.

Bouwsector

De bouwsector kende in 2016 een omzetstijging van 6,3%. Vooral de kantoren- en woningbouwsector boekte een flinke stijging. Ook dit is positief, hoewel de omzet in de bouwsector ook nog 8% onder het niveau van voor de crisis ligt.

Reageer op dit artikel