nieuws

MVSA Architects stelt twee nieuwe partners aan

Business

Wouter Thijssen en Charlotte Griffioen zijn sinds 1 januari 2017 aangesteld als partners van MVSA Architects. Samen met founding partner Roberto Meyer vormen zij de directie van het bureau. Het drietal is verantwoordelijk voor de opdrachten in binnen- en buitenland.

MVSA Architects stelt twee nieuwe partners aan
Charlotte Griffioen, Roberto Meyer en Wouter Thijssen © Suitable Images

Sinds de oprichting in 1984 maakte Meyer en Van Schooten Architecten naam met verschillende complexe projecten. Het bureau verwierf grote bekendheid met het ING House aan de Zuidas in Amsterdam. Kenmerkend voor het ontwerp is de manier waarop exterieur en interieur op verfijnde wijze met elkaar zijn geïntegreerd.

Met het vertrek van Jeroen van Schooten in 2013 veranderde de naam in MVSA Architects. Roberto Meyer (1959) nam volledig de dagelijkse leiding van het hoofdkantoor in Amsterdam, met circa zestig werknemers, en de vestiging in Zwitserland op zich. Sinds kort heeft het bureau een nieuwe vestiging in Madrid geopend, aldus Juliette Polak van MVSA Architects. De aanstelling van de nieuwe partners versterkt de positie van het bureau in zowel het binnen- als het buitenland.

Wouter Thijssen (1966) werkt sinds 2003 bij MVSA Architects. Hij was verantwoordelijk voor het station van Rotterdam Centraal en het hoofdkantoor van Calvin Klein & Tommy Hilfiger in Amsterdam. Op dit moment is hij bezig met het in aanbouw zijnde WTC-gebouw in Utrecht.

Charlotte Griffioen is sinds 2009 werkzaam voor MVSA Architects. Zij was verantwoordelijk voor het Haga Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en de Spoortraverse in Hilversum. Op dit moment is zij bezig met de ontwikkeling van de Mall of the Netherlands in Leidschenhage.

Reageer op dit artikel