nieuws

Indisch centrum zoekt pand in Den Haag

Business

Het Indisch Herinneringscentrum gaat verhuizen van Arnhem naar Den Haag. Het is nog op zoek naar een gepast pand in de hofstad. Het centrum heeft meer ruimte nodig en Arnhem kan die niet op tijd bieden.

Indisch centrum zoekt pand in Den Haag
Indisch Centrum Bronbeek

Daarbij komt dat een onderzoek onder duizenden belangstellenden een voorkeur voor Den Haag aan het licht bracht. Den Haag staat al bekend als ‘Indische stad’, door de grote Indische gemeenschap, het Indisch monument, de jaarlijkse herdenking van de capitulatie van Japan en de grote jaarlijkse pasar, de Indische markt.

Het Indisch Herinneringscentrum is nu gevestigd op Landgoed Bronbeek aan de grens met Velp. Er is daar nog wel sprake geweest van nieuwbouw ten behoeve van het herinneringscentrum, maar dat zou volgens directeur Yvonne van Genugten van de Stichting Indisch Herinneringscentrum te lang op zich laten wachten om de eerste generatie Indische Nederlanders nog te bedienen.

Reageer op dit artikel