nieuws

Fleur Groenendijk Foundation geeft steuntje in de rug

Business

Je ontwerp is af en nu wil je het graag gerealiseerd zien. Maar, vooral na je intensieve studie, ontbreken vaak de financiële middelen. De Fleur Groenendijk Foundation kan je hierbij helpen. Je kan bij de foundation terecht voor een eventuele bijdrage van maximaal 2500 euro. Er is een selectieprocedure. Je kan tot en met 31 maart een aanvraag indienen. In de eerste week van april wordt de kwartaalwinnaar bekend gemaakt.

Fleur Groenendijk Foundation geeft steuntje in de rug
Denken van Tom David, winnaar kwartaal 3 2015

De Fleur Groenendijk Foundation bestaat sinds 1997. Sinds 2014 wil de foundation graag  jongeren stimuleren bij hun opleiding en vorming op het terrein van architectuur. In aanmerking komen projecten op het gebied van architectuur, ook in samenhang met mode, kunst, cultuur en wetenschap. Zo werd in 2014 een aanvraag op het terrein van mode gehonoreerd vanwege het verband tussen architectuur en mode. De FGF beoordeelt alleen kleinschalige projecten die het algemeen belang dienen en waar bij voorkeur gewerkt wordt met vrijwilligers.

Meer informatie over de criteria vind je hier

De Meester
Sinds dit jaar heeft de FGF in samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst  (RAvB) ook een jaarlijkse prijs ingesteld, De Meester. Deze prijs, een promotieprijs van € 5.000,-  die dient te worden ingezet voor het creëren van naamsbekendheid van het werk en/of de net afgestudeerde architect of stedenbouwer, is uitsluitend voor afstudeerprojecten van de RAvB.

Winnaar De Meester 2016 van de FGF.

Alex de Jong, winnaar van De Meester 2016 met zijn project Water Vernieuwt

 

Reageer op dit artikel