nieuws

Drie nieuwe partners voor karres+brands

Business

David Kloet, Jasper Nijveldt and Darius Reznek zijn aangesteld als partners van karres+brands. Samen met de bestaande partners Bart Brands, Sylvia Karres en Lieneke van Campen vormen zijn het management team van het bureau.

Sinds de oprichting in 1997 kenmerkt karres+brands zich als een interdisciplinair ontwerpbureau op het gebied van landschapsarchitectuur, stedebouw en de publieke ruimte.Het bureau verwierf bekendheid met de ontwerpen voor de Federation Square in Melbourne, begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam en de herontwikkeling van een deel van het centrum van Kopenhagen.

Het bureau is twintig jaar geleden opgericht door Sylvia Karres en Bart Brands. In 2013 is Lieneke van Campen als zakelijk directeur toegevoegd aan het management team. De aanstelling van de drie jonge partners versterkt de nationale en internationale positie van het bureau.

Drie nieuwe partners

David Kloet behaalde in 2012 zijn mastertitel voor landschapsarchitect aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Sindsdien is hij als docent betrokken bij het onderwijs van de Academie. Kloet is sinds 2015 als senior landschapsarchitect betrokken geweest bij diverse complexe landschapsprojecten van karres+brands, waaronder de versterking van de IJseldijk in Krimpenerwaard (Project KIJK) en de herontwikkeling van de Bijlmerbajes.

Drie nieuwe partners voor karres+brands (van links naar rechts: David Kloet, Darius Reznek en Jasper Nijveldt) Drie nieuwe partners voor karres+brands (van links naar rechts: David Kloet, Darius Reznek en Jasper Nijveldt)

Darius Reznek studeerde Architectuur en Stedebouw in Roemenië en behaalde zijn mastertitel voor landschapsarchitect aan de Universiteit van Wageningen. In 2012 startte hij zijn carrière bij karres+brands, waar hij voornamelijk werkte aan de buitenlandse projecten. Daarnaast leidde hij het internationale competitieteam van het bureau.

Jasper Nijveldt studeerde cum laude af aan de TU Delft en was genomineerd voor de Prix de Rome 2014. Sinds 2013 is Nijveldt als stedebouwkundige betrokken bij karres+brands, waar hij onder andere werkte aan de ontwikkeling van de stationsgebieden in Zwolle en Amersfoort. Daarbij maakt hij regelmatig gebruik van data-analyses, die een inzicht geven in de activiteiten in de stad.

Drie nieuwe partners voor karres+brands

Reageer op dit artikel